Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с климатроника

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

При тест на AC relay през MES на контакт и загасен мотор, трябва отчетливо да чуеш, как щрака съединителят на компресора.

Ако това не се случва, трябва да търсиш причината.

В модула на предния ляв калник трябва да провериш предпазителя F5 и релето R3:

Ако предпазителят е здрав, мери на пин №30 на релето, дали има +12V (винаги).

Ако има, сложи един мост между пинове 30 и 87 в цокъла на релето и чуй дали съединителят щрака. Ако не, мери намотката на съединителя да не е изгоряла и изобщо дали има +12V на кабела към съединителя, докато са замостени въпросните пинове на релето.

Схемата:

L20 е намотката на съединителя
    B3 е модула с бушони и релета на левия преден калник
    B1 е таблото с предпазителите под волана
    M70 е управлението на климатика
    M10 е ECU - то
    К10 е многостепенния манометър на дехидратора.
    Last edited by ecotronic; d.m.y г., 20:14.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

На първо време провери количеството на фреон,ако няма хич компресора няма да тръгне.
      166 3.0 V6 226кс и 155 1.7TS 115кс-евридейката.

Comment

Първоначално публикувано от Trenkata Покажи съобщение
        На първо време провери количеството на фреон,ако няма хич компресора няма да тръгне.
        Първо четете и после пишете.

Първоначално публикувано от tweety Покажи съобщение
        .....Днес ходих да проверят нивото на фреона - никога до сега (за 6 години) не съм я пълнил защото не е изпускала. След проверка на количеството се оказа, че фреон си имам достатъчно, така че не е от там.....

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Това е релето - зад левия фар, в завряната кутия.
          Накарай някой да натиска бутона econ, а ти пипни релето, и виж дали цъква.

OFF: Не забелязах поста на Еко. Той го е описал доста по-подробно.
          Last edited by Scrapera; d.m.y г., 10:00.
          1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Проблемът решен!!!
            Оказа се предпазителят F5.
            Хиляди благодарности на Любо за точните и ясни инструкции, както и на всички останали за съдействието.
            При тест с MES преди смяна на предпазителя се чуваше само релето, а след неговата смяна започна да се чува и съединителя на компресора.

А този модул как са могли да го забият на такова място - няма вадене...

Comment

При мен е още по-голяма драмата с този модул. Когато ми монтираха газовата, момчетата закачили изпарителя така, че сега за да извадя модула, първо трябва да демонтирам изпарителя.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                При мен е още по-голяма драмата с този модул. Когато ми монтираха газовата, момчетата закачили изпарителя така, че сега за да извадя модула, първо трябва да демонтирам изпарителя.
                Браво, колега,че помагаш така!

Comment

Working...
                X